28-05-2012, 07:18
Powitoł
@ot - poleciłbym noże Emersona, bo jako jedne z niewielu można je u nas bez problemu rozkręcić (śrubokręt płaski na oś ostrza, krzyżak na resztę), ale te noże są niezrozumiale drogie nawet dla większości maniaków nożowych ;)
Ze swoje strony mogę polecić Sanrenmu 939 - kupiłem Szwagrowi na ogniska i grille właśnie mając na uwadze łatwość czyszczenia i można spokojnie umyć bez rozkręcania. Nawet zaschniętą musztardę i zbrylony tłuszcz po tygodniu od imprezy ;) W googlu do znalezienia moja skromna recka tego noża (na knives.pl).
-------------------------------------------
Rafał/porcelanowy
@ot - poleciłbym noże Emersona, bo jako jedne z niewielu można je u nas bez problemu rozkręcić (śrubokręt płaski na oś ostrza, krzyżak na resztę), ale te noże są niezrozumiale drogie nawet dla większości maniaków nożowych ;)
Ze swoje strony mogę polecić Sanrenmu 939 - kupiłem Szwagrowi na ogniska i grille właśnie mając na uwadze łatwość czyszczenia i można spokojnie umyć bez rozkręcania. Nawet zaschniętą musztardę i zbrylony tłuszcz po tygodniu od imprezy ;) W googlu do znalezienia moja skromna recka tego noża (na knives.pl).
-------------------------------------------
Rafał/porcelanowy